Algemeen

Preventieadviseurs psychosociale aspecten zijn bekwaam om te detecteren, analyseren, evalueren, om raad te geven en oplossingen voor te stellen op het vlak van de psychosociale aspecten. Zij kunnen klachten zoals stress, burn-out, … linken aan de arbeidssituatie, gekoppeld aan de 5A’s. Zij krijgen technieken aangereikt om een voorkomingsbeleid op te zetten, om escalatie te voorkomen tijdens zorggesprekken na geweld, pesterijen en ongewenst seksueel gedrag. Zij kennen de strategische principes om een organisatie- en cultuurverandering succesvol door te voeren maar kennen ook de modellen om individuele gedragsveranderingen teweeg te brengen.

Locatie en periode
Campus Diepenbeek
Misschien ben je ook wel geïnteresseerd in

UC Leuven-Limburg organiseert in samenwerking met Prebes diverse basis-, aanvullende – en voortgezette opleidingen tot preventieadviseur. Daarnaast kunnen preventieadviseurs a.d.h.v. een verkorte module van 30 uur eveneens een getuigschrift tot veiligheidscoördinator behalen.

NIEUW! Sinds februari 2020 organiseert UCLL de specialisatiemodule tot preventieadviseur psychosociale aspecten. Het voortraject, de multidisciplinaire basismodule start op 3 september 2020.