Kinderen uit de 2de – 3de kleuterklas en 1ste leerjaar worden meegenomen op een Babo-belevingsparcours die de drempel om te spreken over (stress en conflicten in) het gezin helpt te verlagen. Daarna gaat de leerkracht aan de slag met het Babo-pakket: In 4 themaweken leren kinderen veerkrachtig om te gaan met moeilijke situaties in het gezin. We eindigen met een Babo-interventie: elk kind gaat, onder onze begeleiding, aan de slag met stress in het gezin. We sluiten af met een toffe Babo-dans.

Lesgever

Dorien Wuyts is ontwikkelingspsychologe (PhD) en traumatherapeute (EMDR) voor kinderen en hun gezin en lector binnen de opleiding Sociale Readaptatiewetenschappen UCLL.
Anneleen Roelandts is orthopedagoge met expertise in moeilijk hanteerbaar gedrag bij jonge kinderen en lector binnen de opleiding Banaba Buitengewoon Onderwijs UCLL.
Dorien Wuyts en Anneleen Roelandts zijn beide expert intrafamiliaal geweld binnen de expertisecentrum Resilient People UCLL en leiden professionals op in het praten en werken met jonge kinderen en hun gezin rond intrafamiliaal geweld.

In samenwerking met

Uitgeverij Garant

We bespreken graag met jou, waar en wanneer we deze navorming voor jou kunnen organiseren. 

Contact praktisch
Analytisch nummer
5 10 80 01 000
Interne referentie
Op maat
Misschien ben je ook wel geïnteresseerd in

Babo-box: Babo reikt taal, beelden en werkvormen aan om met jonge kinderen en het gezin concreet aan de slag te gaan. In de Babo-box vind je een handleiding met de situering en hulpverleningskader, uitleg omtrent de methodiek, en een inspiratieleidraad met 26 hapklare Babo-werkvormen en ook een handpop, 3 verhalen en 72 communicatiekaarten. Meer uitleg vind je op www.ucll.be/babo