Ben je een professional die in aanraking komt met jongeren (13-18j) in conflictsituaties? Dan bieden we je met deze vorming via www.conflicthelden.be een innovatief instrument aan om jongeren hierin te ondersteunen!

De website van Conflicthelden.be werd in een onderzoek samen met jongeren en professionals aan hogeschool UCLL ontwikkeld op basis van principes uit de oplossingsgerichte therapie en cognitieve-gedragstherapie.

Aan de hand van deze vorming versterken we je vaardigheden en die van jongeren in het omgaan met conflictsituaties. Aan de hand van veiligheidsplannen en signalenplannen, interactieve oefeningen en methodieken geven we je de juiste tools om jongeren te begeleiden bij een conflict. Werken aan veerkracht en weerbaarheid? Inzetten op alternatieve conflict- of copingsstijlen? Emotie-regulatie en rust vinden? Omgaan met frustraties, agressie en pesten? We gaan dieper in op deze thema’s en geven je de juiste bagage mee om een held te worden in het begeleiden van conflictsituaties. Bovendien bieden we met de bijhorende website van Conflicthelden jongeren en hun begeleiders een eenvoudige oplossing op maat die aansluit bij de leefwereld en noden van de doelgroep en tegelijkertijd drempels van tijd en afstand overbrugt.

Doelgroep

Voor alle professionals die in aanraking komen met jongeren (13 – 18j) in conflictsituaties zoals begeleiders, opvoeders, (psychiatrisch) verpleegkundigen, contextbegeleiders, pedagogisch personeel, psychologen, (zorg)leerkrachten, sociaal werkers, …

Doelstellingen
  • Je ontwikkelt inzichten in blended werkvormen op vlak van conflicthantering
  • Je frist je basishouding op vlak van conflicthantering als professional op
  • Je leert jongeren taal geven aan hun noden en gevoelens
  • Je kan oplossingen aanreiken aan jongeren in verschillende fasen van een conflict
  • Je leert werken met www.conflicthelden.be, een online platform met verschillende methodieken
Programma

Werkvormen en methodieken
We verkennen de theoretische achtergrond van doeltreffende conflicthantering en de applicatie www.conflicthelden.be. We staan stil bij praktijkvoorbeelden, filmpjes en oefeningen. Aan de hand van casussen en rollenspelen worden nadien je competenties in werkgroepjes verder aangescherpt en besproken. We zorgen ervoor dat je het geleerde ook nadien direct kan inzetten op de werkvloer.

Meer weten over de website of deze vorming?
Neem een kijkje op deze website of bekijk de welkomstvideo

Lesgever

Stijn Custers is lector en onderzoeker aan de hogeschool UC Leuven-Limburg. Hij ontwikkelde in samenwerking met de sector de digitale applicatie van Conflicthelden.be. Daarnaast doet hij onderzoek naar effectieve methodieken in het omgaan met agressie en conflict en geeft hij vorming hierover.

Interesse? Schrijf je nu in
Inschrijven kan via de rode knop linksboven of via deze link.

Locatie en datum
Online
Prijs

€ 49

Deze navorming wordt online aangeboden via Zoom. Enkele dagen vooraf ontvang je de correcte link.

Contact praktisch

navormingen@ucll.be

+32 16 375 880 | +32 11 180 943 |
 

Analytisch nummer
5 10 80 01 000
Interne referentie
NAV-RP-LEU-2021-011
Misschien ben je ook wel geïnteresseerd in

Onze opleidingen over www.conflicthelden.be in het open aanbod.