
Digisprong met vleugels!
Onze minister van Onderwijs Ben Weyts wil met de Digisprong een stevige inhaalbeweging maken op het vlak van leren en lesgeven met digitale middelen in het basis- en secundair onderwijs. Dat plan betekent een stevige duw in de rug voor jouw school.
De Digisprong roept veel technische en financiële vragen op en vraagt onderwijsprofessionals om zich voor te bereiden op een digitale sprong. Welke leerkrachten en ondersteuners hebben naast technische competenties ook de didactische competenties en het vertrouwen voor het ontwikkelen van een krachtige digitale leeromgeving?
Om de Digisprong te maken, willen wij jou voorzien van vleugels!
Het expertisecentrum Education & Development werkt samen met jouw schoolteam een visie en strategie uit op het vlak van digitaal leren en lesgeven afgestemd op de eigenheid van jouw school.
Wat mag je verwachten?
- Een kernteam van jouw school (directieleden, ICT-coördinator en enkele leerkrachten) gaat in 4 dagdelen aan de slag met onze expert Bart Boelen om die visie en strategie vast te leggen.
- We focussen ons op de onderwijs- en ICT-visie en de gevolgen voor jouw school: keuzes op vlak van aankopen en infrastructuur, permanente professionalisering, fasering van uitrol, betrekken van ouders en leerlingen …
- Het resultaat is een duurzaam plan waarin de digitale strategie gefaseerd en concreet wordt beschreven met verantwoordelijken, pilootprojecten, financiële aanpak …
- Dit plan stelt jou in staat om vanaf september 2021 een effectieve sprong te maken naar digitaal leren en lesgeven.
Na afloop van het ondersteuningstraject kunnen we jouw school samen met de hulp van studenten bijstaan in vragen over platform- en softwarekeuze, modellen van hybride leren en digitale leermaterialen maken.
Bart Boelen is expert Hybride leren en Instructional Design aan de UCLL. Bart was leerkracht in het basisonderwijs en Pedagogisch ICT-coördinator in het Atlas College Genk. Vanuit die praktijk gaf hij aan de lerarenopleiding van de UCLL het vak Onderwijstechnologie. Vanaf 2016 begeleidt Bart scholen in Vlaanderen die intensief met laptops, iPads … aan de slag willen in leren en lesgeven. Als innovator aan de T2-campus coachte hij lesgevers in het gebruik van digitale tools in praktijkopleidingen. Daarbij streeft hij steeds naar de meest effectieve match van ICT in leren en lesgeven, gebaseerd op onderzoek.