Algemeen

In alles wat we doen communiceren we met elkaar. Met en zonder woorden maken we contact en delen we informatie, belevenissen en herinneringen. Communicatie met en tussen alle betrokkenen is van essentieel belang om kwaliteitsvolle zorg te kunnen bieden aan mensen met dementie en bovendien te investeren in de levenskwaliteit van elkeen. Of zoals onze keynote spreker, Dr. Kasper Bormans, het zegt: ‘In afwachting van de wonderpil is de medemens het beste medicijn’.

Aan de hand van theoretische toelichtingen, een getuigenis en praktische inzichten word je tijdens deze Expertendag dementie ‘Verbinding in menselijkheid - Communicatie in kwaliteitsvolle dementiezorg’ ondergedompeld in meerdere vormen van communicatie in kwaliteitsvolle dementiezorg.
Keynote spreker Kasper Bormans brengt ‘Wat Alz. Over de kern van communicatie, de kracht van dromen en het wonder van relaties’. Iedereen neemt daarnaast deel aan 3 workshops én bezoekt de kennismarkt.
In de workshops komen aan bod: plezierig communiceren met mensen met dementie, samenwerken met en ondersteunen van mantelzorgers, 52 manieren om te blijven communiceren, de persoon met dementie in de samenleving, communicatiediversiteit binnen teams.
Tijdens de kennismarkt stellen Limburgse organisaties met expertise ter zake hun aanbod en dienstverlening voor.

Locatie en datum
UCLL Campus Genk