Bijna de helft van onze investeringsbeslissingen worden gestuurd door onze emoties, niet door fundamentele beoordelingselementen. Onze gedragingen worden gestuurd door chemische processen in onze hersenen, en door miljoenen jaren van overlevingsstrijd. Maar wat in de oertijd ons hielp om te overleven, om aan voedsel te geraken, brengt ons vandaag als belegger in de problemen. Ons intuïtief brein haalt te veel de bovenhand op een reflectief, meer logisch brein. Elke belegger is onderhevig aan deze psychologische valkuilen. Ervan op de hoogte zijn dat ze bestaan, is de enige manier om ze ook te vermijden. Tijdens dit seminarie leggen we de belangrijkste valkuilen bloot en geven we aan hoe ze te vermijden.

Spreker

Koen De Leus (Bonheiden, 1969) is licentiaat handelswetenschappen, EHSAL. Als analist van Tijd Beursmedia was hij vanaf 1998 nauw betrokken bij het ontwerp en de berekening van Europese sectorindices. Van 2004 tot januari 2006 was hij hoofdeconoom van Uitgeversbedrijf Tijd, uitgever van De Tijd en De Belegger. Van 2006 tot juli 2012 werkte Koen als marktstrateeg bij Bolero, de online broker van KBC Securities. In augustus 2012 maakte hij de overstap naar moederbedrijf KBC om daar aan de slag te gaan als senior economist. Hij is tevens gastdocent ‘Behavioral Finance’ voor het programma Investment Management aan de Ehsal Management School.

Koen is een regelmatige gast in de actualiteitenprogramma’s van VRT, Kanaal Z, Tijd.tv en op radio. Hij wordt vaak geciteerd zowel in de populaire als in de meer gespecialiseerde financiële pers. Samen met Paul Huybrechts schreef Koen in 2006 het boek “Naar Grijsland”, waarin hij dieper ingaat op de maatschappelijke en economische gevolgen van de vergrijzing. Het boek was één van de drie genomineerde voor de ABN Amro Prijs voor beste non-fictie boek van het jaar. In 2012 publiceerde hij “Gouden Beursleuzen” waarin hij essentiële beurstips van ’s werelds beste beleggers bestudeert en actualiseert. Tevens behandelt het boek de belangrijkste emotionele valkuilen waaraan beleggers ten prooi vallen.

Op 1 juni 2017 verscheen het 3e boek van Koen over de digitale revolutie en de economische en sociale impact op onze maatschappij : De Winnaarseconomie: Uitdagingen en kansen van de digitale revolutie”.

Loen De Leus
Locatie en datum
Campus Proximus (van - tot)

Locatie
UC Leuven-Limburg, Campus Proximus, Geldenaaksebaan 335, 3001 Heverlee

Prijs

Prijs: € 90 (alumni: € 85 - leden FVF: € 81) (vrij van BTW: Art. 44§2-4° WBTW)

Je kan voor deze navorming een tegemoetkoming aanvragen bij de kmo-portefeuille.

Attestering
Erkenningsnummer IAB A0013/2009 - 3 uur permanente vorming. Indien je je ITAA-nummer doorgeeft bij inschrijving voorzien we in een elektronische attestering bij het ITAA. De gevolgde uren permanente vorming worden dan automatisch in uw elektronisch jaarverslag opgenomen, waardoor u dus zelf geen aanvraag hiervoor moet indienen bij het ITAA. De desgevallende attestering door ons zal gebeuren tegen uiterlijk 15 april 2022 (waarna u dit kan raadplegen in uw elektronisch jaarverslag).

Contact

navormingen@ucll.be
+32 16 375 880

TERUG