Inhoud

Doelgroep

Professionals in de jeugdhulporganisaties

Programma

Tijdens het voormiddag gedeelte voorzien we in plenaire groep kennisdeling rond een bepaald aspect van participatie in de jeugdhulp.

In de namiddag worden de deelnemers opgedeeld in groepen van max. 20 personen en wordt er op basis van interactieve methodieken en professionele begeleiding uitgewisseld over het werken met het Participatiekompas en goede praktijken in de verschillende organisaties. Tijdens de twee intervisiemomenten wordt er met vaste groepen gewerkt. 

Begeleider

Joris Piot is  verbonden als praktijklector sociaal cultureel werk, coördinator postgraduaat ervaringsgericht ontwikkelen in groepen en onderzoeker aan de UC Leuven-Limburg, Groep Gezondheid en Welzijn, Campus Sociale School.

Reinhilde Pulinx  is senior onderzoeker bij het Expertisecentrum Inclusive Society van UCLL. Zij is doctor in de Taalkunde en Diversiteits- en Genderstudies (UGent). Haar onderzoeksdomeinen omvatten diversiteit en meertaligheid in het onderwijs, sociale participatie en sociale cohesie. Reinhilde Pulinx was één van de onderzoekers betrokken bij de ontwikkeling van het Participatiekompas. 

Georganiseerd door

Expertisecentrum Inclusive Society

In samenwerking met

Opgroeien, Vlaamse Overheid

Partners
vlaanderen opgroeien
opgroeien