In het schooljaar 2021-2022 organiseert het expertisecentrum Education & Development een navormingenreeks voor leerkrachten, schoolteams en directies in het kleuteronderwijs. Door je in te schrijven voor de volledige reeks, geniet je van een korting. Wil je inschrijven voor slechts één of enkele navormingen? Dat kan ook!

  Doelgroep

  Leerkrachten, schoolteams, directies kleuteronderwijs

  Programma

  De navormingenreeks Kleuterklas met Agency bevat volgende navormingen. Je dient je per sessie in te schrijven. Je vindt meer informatie en de inschrijfpagina terug via de links hieronder.

  Wanneer peuters en jonge kleuters spontaan aan de slag gaan met Loose Parts, kan je in hun handelen vaak al herkennen wat er in hun hoofdjes omgaat. Wat doen ze concreet? Welke denk- en handelingsschema’s kan je daarin herkennen? Welke vaardigheden en inzichten ontwikkelen ze daarmee? En hoe bouw je daar dan op verder in het aanbod dat je voor hen samenstelt?

   

  In het project Kleuterkracht! werkten we laagdrempelige werkvormen uit die je regelmatig kan inzetten om meer ruimte te geven aan de inbreng van je kleuters, zonder dat je daarbij het gevoel krijgt dat je de dingen helemaal uit handen geeft. We baseerden ons op concrete voorbeelden uit binnen-en buitenland, probeerden alle werkvormen uit met kleuteronderwijzers in Vlaanderen en willen ze ook graag met jou delen tijdens twee online sessies.

   

  Je kan ontdekken hoe je als leerkracht je eigen stress en die van de kinderen onder de loep neemt en hierop kan reageren. Je krijgt bovendien inzicht hoe je kinderen verantwoordelijkheid kan geven in dit proces. Zo maak je hen mede-eigenaar van hun eigen stressregulatie zodat je ze veerkrachtiger maakt voor uitdagingen, nu en in de toekomst.

   

  Wil je als leerkracht het verschil maken voor kwetsbare kinderen in je klas? Heb je het soms moeilijk om met stillere, teruggetrokken of anderstalige kinderen een band op te bouwen? En hoe bouw je een warme, kwaliteitsvolle relatie met kinderen die storend gedrag stellen? In deze sessie gaan we ons verdiepen in de Samen-Spelvaardigheden. Deze helpen je om in te zetten op een warme, sensitieve en veilige relatie met de kleuters uit je klas. 

   

  Wil jij ook je kinderen warm maken voor de natuur in hun directe omgeving? Hen nauwkeurig leren kijken, honderduit vragen laten stellen, en hen meteen ook andere onderzoeksvaardigheden bijbrengen om die vragen te beantwoorden? Geïnspireerd op de Canadese KindergartenBioBlitz, waarin het kindgestuurd onderzoek van lokale natuur en omgeving  centraal staat, werkten we een vorming uit over hoe je met je klas op een laagdrempelige manier een boeiende Kinderbioblitz kan organiseren. Ons vertrekpunt hiervoor is de kennis, ideeën en nieuwsgierigheid van de kleuters en jonge kinderen.

  Kom je graag nog wat meer te weten over dit traject? Schrijf je dan zeker in voor het gratis webinar "Kleuterklas met agency". 

  Locatie en periode
  online
  Prijs

  Door je in te schrijven voor alle navormingen (5 navormingen over 7 avonden) geniet je van een korting van €30. De totaalprijs is dan €180.

  Inschrijven kan door via bovenstaande links door te klikken naar de pagina's van navormingen zelf. Je schrijft je apart in voor elke navorming die je wenst te volgen. Geef bij 'opmerking factuur' aan dat je inschrijft voor de hele reeks. 

  Heb je alle navormingen in deze reeks gevolgd, dan wordt de korting verrekend bij de factuur van de laatste navorming. 

  Prijs
  € 180Standaard
  Contact

  hilde.stroobants@ucll.be

  Contact praktisch

  navormingen@ucll.be

  Misschien ben je ook wel geïnteresseerd in

  Andere navormingen voor het kleuteronderwijs