Merk je ook dat stress je klas binnensluipt? Of wil je juist voorkomen dat je klas te veel last krijgt van stress? Ben je benieuwd naar welke rol jouw stress hierin speelt?  Dan is deze sessie iets voor jou.

Je kan ontdekken hoe je als leerkracht je eigen stress en die van de kinderen onder de loep neemt en hierop kan reageren. Je krijgt bovendien inzicht hoe je kinderen verantwoordelijkheid kan geven in dit proces. Zo maak je hen mede-eigenaar van hun eigen stressregulatie zodat je ze veerkrachtiger maakt voor uitdagingen, nu en in de toekomst.

Deze sessie, die deel uitmaakt van de agency reeks, is het resultaat van het praktijkwetenschappelijk onderzoek ‘stressregulatie voor kinderen en leraren in de basisschool’, uitgevoerd door Maai Huyse, Katrien Goossens, Caroline Vancraeyveldt en Marieke Vandersmissen aan hogeschool UCLL (expertisecentrum Education & Development)                                                                             

Doelgroep

Leerkrachten, schoolteams, zorgcoördinatoren basisonderwijs

Lesgever

Maai Huyse is pedagoog en lector in de Educatieve Kleuteronderwijs. Ze is als praktijkonderzoeker verbonden aan het expertisecentrum Education & Development.

Locatie en datum
Online
Prijs
€ 30Standaard
€ 15Student
€ 20UCLL-personeel
Contact praktisch
Analytisch nummer
5 10 10 01 000
Interne referentie
NAV-ED-LEU-2022-004
Misschien ben je ook wel geïnteresseerd in

Andere navormingen voor het kleuteronderwijs