Algemeen

Wat is LEGO® SERIOUS PLAY®? De LEGO® SERIOUS PLAY® methodologie (LSP) is een wetenschappelijk onderbouwde methode die bedrijven en organisaties helpt om te gaan met complexiteit, dialoog te bevorderen en creativiteit als hefboom voor innovatie te gebruiken. Sinds 1997 is LSP een inspirerende en effectieve workshop format die zorgt voor helderheid, complexiteit inzichtelijk maakt en via creatieve processen innovatie bevordert.

Wat mag je verwachten? Deze inspiratie workshop introduceert de LEGO® SERIOUS PLAY® methodologie in een online context. Je maakt kennis met een unieke manier om je gedachten via je handen vorm te geven. Dat doe je door het antwoord op een vraag in een LEGO® model te bouwen. Daardoor neemt je hand - brein connectie over en wordt je verbeelding geactiveerd. Aan de hand van een aantal eenvoudige oefeningen ervaar je hoe dit nieuwe inzichten en opportuniteiten ontsluit.
Je ontvangt van ons vooraf je persoonlijke LEGO® kit en we maken gebruik van eenvoudige digitale tools (zoals google jamboard) zodat je als deelnemer je model en verhaal kan delen in de virtuele workshop space.
Bovendien kan je tijdens deze workshop alles vragen wat je over de LEGO® SERIOUS PLAY® methode zou willen weten zodat je inzicht krijgt in hoeverre je de methodologie in jouw bedrijf of organisatie zou kunnen toepassen