Rots & Water is een weerbaarheidstraining waarbij kinderen en jongeren bewust worden van hun eigen kracht. In de driedaagse, gecertificeerde, traineropleiding komen alle elementen van Rots & Water uitgebreid aan bod.

Doelgroep

Jeugdwerkers, leerkrachten, begeleiders, iedereen die psychofysiek aan de slag wil om weerbaarheid bij kinderen te vergroten.

Programma

Rots & Water is een weerbaarheidstraining waarbij kinderen en jongeren bewust worden van hun eigen kracht. In de driedaagse, gecertificeerde, traineropleiding komen alle elementen van Rots & Water uitgebreid aan bod.

Waaruit bestaat een rots & water training ?

  • De drie belangrijkste doelstellingen van Rots & Water zijn zelfbeheersing (het leren beheersen en richten van kracht en energie), zelfreflectie (stilstaan bij gedachten en emoties) en het versterken van zelfvertrouwen (bewust worden van eigen capaciteiten en wensen, zelfrespect, grensgevoel, …).
  • Deze drie-daagse stelt je in staat om met de veertien lessen vol lichaamsoefeningen en spelletjes, ondersteund door kringgesprekken en reflectie aan de slag te gaan. Zodat je kinderen kan leren hun lichaamshouding, emoties en zelfreflectie te herkennen, controleren en versterken. Kinderen worden ervan bewust gemaakt dat zij steeds weer een keuze kunnen maken tussen een ‘stevige rotshouding’ of een ‘soepele waterhouding’, dan wel een mengeling ervan.
  • In deze driedaagse word je als deelnemer drie volle dagen ondergedompeld in het Rots & Water-programma. De training stelt je in staat met het gehele programma aan de slag te gaan binnen de pedagogische setting.  De onderwerpen die behandeld worden zijn onder andere: gronden, centreren en focussen, herkennen van je buikgevoel, leren ‘stop’ zeggen, lichaamstaal herkennen en gebruiken, een gevecht vermijden, hulp leren vragen, omgaan met pesten en groepsdruk.
Lesgever

Bart Denaux,  gecertificeerde master instructors onder leiding van Freerk Ykema.  Freerk is de grondlegger van het Rots & Water programma en directeur van het Rots en Water Instituut (Gadaku Instituut).
Bart wordt geassisteerd door Karen Fieuws.

De training gaat door op campus OLB van UCLL, Oude Luikerbaan 79, 3500 Hasselt, Sporthal.

Over het algemeen wordt de cursus zowel fysiek als mentaal als vrij intensief ervaren.
Probeer daarom fit aan de start te verschijnen en indien mogelijk voor slaapgelegenheid (op eigen kosten) te zorgen in de nabijheid van onze campus.

Als het minimum aantal deelnemers (30) niet bereikt wordt, gaat de vorming niet door. Eens het maximum (40) is bereikt, u kan zich enkel nog inschrijven voor de wachtlijst.

Locatie en datum
Hasselt
Hasselt
Hasselt
Prijs

€ 735  - inclusief drank en broodjeslunch.
Deze prijs is inclusief het lespakket bestaande uit het Rots en Water praktijkboek, het theorieboek en een dvd met basisoefeningen en ondersteunende filmpjes. Na afloop ontvang je een officieel certificaat van het Gadaku Institute als je steeds aanwezig was.

Annulatievoorwaarden
Inschrijvingen kunnen kosteloos geannuleerd worden tot en met 9 januari 2022.  Na deze datum is het niet meer mogelijk om te annuleren. Indien nodig mag je wel een plaatsvervanger laten deelnemen; deze zoek je zelf en alle gegevens stuur je via mail naar navormingen@ucll.be. Indien de inschrijving via een werkgever is gebeurd en deze laat na te betalen, is de deelnemer persoonlijk gehouden tot het betalen van de schuld.

Contact praktisch

Navormingen@ucll.be

Analytisch nummer
6108001000
Interne referentie
NAV-RP-LIM-2022-001