Ga je mee op schoolbezoek?

 

Stroom is een vernieuwende eerstegraadsschool Leuven. De school telt momenteel 195 leerlingen die begeleid worden door een team van bevlogen leraren en schoolondersteuners. De school is ingebed in KSLeuven, de Scholengemeenschap Katholiek Secundair Onderwijs Leuven, en werkt samen met de begeleidingsdienst Katholiek Onderwijs Vlaanderen en de Lerarenopleiding van hogeschool UC Leuven-Limburg.

 

De school vertrekt van een paar basisideeën. Ze wil een school zijn voor elke leerling, start ook bij elke leerling. Samen school maken met buren in de stad, met onderzoekers, ondernemers, makers en creatievelingen, staat eveneens voorop. Daarvoor laten ze het klassieke lessenrooster niet los, maar geven leerlingen via flexuren of intense projectweken de kans om te verbreden en te verdiepen, te vertragen of te versnellen. Stroom wil leerlingen uitdagen: om zichzelf beter te leren kennen, hun talenten te ontdekken, om hun eigen leerproces in handen te nemen, om samen te werken.

 

Met expertisecentrum Education & Development van Hogeschool UCLL kan je deze innovatieve plek bezoeken en onderzoeken welke perspectieven jouw school kunnen inspireren. De schoolreis geeft je een blik achter de schermen en kadert deze vernieuwende school in de modernisering van het secundair onderwijs. We verzamelen daarvoor op donderdag 14 december of donderdag 18 april 2024 vanaf 9u aan de J.P. Minckelersstraat 192 in Leuven.

Doelgroep

Secundair onderwijs of basisonderwijs: schoolleiders, graadcoördinatoren, leraren en lerarenopleiders.

Programma

9.00 u.: Inloop met koffie en thee, informeel kennismaken met de andere deelnemers

9.15 u.: Intro door expertisecentrum Education & Development van UCLL

9.30 u.: Presentatie door directeur Ine Vandezande: visie en manier van werken van Stroom

10.30 u.: Rondleiding met bezoek aan de klassen, observeren, gesprekken met leerlingen en leraren

11.45 u.: Perspectieven om verder te onderzoeken

 

Datum en locatie (met begin- & einduur)
Stroom
Stroom
Prijs

De prijs van deze schoolreis bedraagt €45.

Contact

Katrien Goossens

Katrien
Goossens
Contact praktisch

Elke Truyens

Elke
Truyens
Analytisch nummer
5101001000
Interne referentie
ED00142