Algemeen

Gedurende 6 vormingsdagen wordt er gewerkt rond de psycho-sociale aspecten van kinderwens, zwangerschap en ouderschap met de focus op de beleving in de preconceptionele, prenatale, natale en postpartale periode. Na deze 6 dagen wordt er nog een terugkommoment voorzien.
Tijdens deze themadagen zal counselen de rode draad zijn.
De eerste dag moet iedereen volgen, daarna kan je de dagen volgen die jou het meest aanspreken.

Getuigenissen

Ik vond het aangenaam dat de groep niet te groot was zodat er voldoende ruimte en een 'veilige' omgeving gecreëerd kon worden om persoonlijke ervaringen uit te wisselen.

Ik heb ongelooflijk veel bewondering voor de manier waarop de presentaties werden opgebouwd en overgebracht aan het publiek.

“Van wens naar verwachting” werd “van verwachting naar wens”
Met open verwachtingen schreef ik me samen met een collega in voor deze opleiding. Het is een erg intense 6-daagse die je doet meedenken en -voelen tot op het bot. Je wordt er gestimuleerd om samen met de andere cursisten te denken, begrijpen, voelen én struikelen over verschillende thema’s rond zwangerschapswens, zwangerschap en zwangerschaps- / ouderschapsverlies. Een aangename mix van lezingen van gastsprekers, interactieve oefenmomenten en stilstaan bij het inhoudelijke. Kortom; een erg wenselijke aanvulling op het werk in de dagelijkse praktijk,.. ook als psycholoog!

Ik heb er inhoudelijk veel van opgestoken. Het was een thema dat ik nog niet vaak aan bod heb zien komen, laat staan zo uitgebreid. De sprekers waren allemaal erg interessant .

Ik heb veel dingen bijgeleerd die ik zeker ga toepassen op het werkveld. Langs de andere kant ben ik mezelf een paar keer serieus tegengekomen. Er worden thema's behandeld en dingen gezegd die heel herkenbaar zijn. Ik ervaarde dit als positief en ik heb het gevoel dat ik gegroeid ben, als vroedvrouw maar ook zeker als persoon.

Ik hoop dat jullie deze opleiding kunnen blijven organiseren zodat er nog veel collega's deze fijne ervaring kunnen meemaken.

Locatie en datum
UCLL Campus Gasthuisberg
UCLL Campus Gasthuisberg
UCLL Campus Gasthuisberg
UCLL Campus Gasthuisberg
UCLL Campus Gasthuisberg
UCLL Campus Gasthuisberg
UCLL Campus Gasthuisberg