Inhoud

Doelgroep

Vrijwilligerscoördinatoren, vrijwilligersbegeleiders, coördinatoren en beleidsmedewerkers van vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers die mee willen denken over een meer inclusief en divers vrijwilligersbeleid in hun organisatie. 

Programma

Dit moment is het slotmoment van een driejarig actieonderzoek waarbij onderzoekers van Inclusive Society en vrijwilligersorganisaties samen aan de slag gingen op zoek naar hefbomen voor een meer inclusieve en diverse vrijwilligerswerking. De deelnemers krijgen een zicht op het gelopen proces en maken kennis met de toolkit "Wij vrijwilligers. Samen sterk in inclusie" die tot stand kwam. Na deze voormiddag ga je naar huis met concrete ideeën en veel goesting om in de eigen vrijwilligerswerking aan de slag te gaan. 

  • Welkom: Durf jij voluit gaan voor een diverse én inclusieve vrijwilligerswerking?
  • Procesbeschrijving: Een inkijk in drie jaar participatief actieonderzoek
  • Van uitdaging naar actieplan: Gesprek met medewerkers uit de partnerorganisaties
  • Uitgangspunten en kaders: Eigenaarschap als centrale focus
  • Toolkit en webiste: Korte kennismaking
  • Vragen en feedback
  • Netwerkmoment met een broodje
Begeleider

Saskia De Bruyn is licentiaat in de sociale pedagogiek. Sinds 2018 is ze actief als onderzoeker en docent op UCLL. Ze is verbonden aan de onderzoeksgroepen Inclusive Society en Education &Development en geef les aan de sociaal werkers en jeugdprofessionals van morgen. Van 2003 tot 2018 was ze coördinator binnen armoedevereniging de RuimteVaart. Ze was en is betrokken bij verschillende projecten rond thema’s als participatie en diversiteit, armoede en duurzaamheid, gender, sociale economie, vrijwilligerswerk, opvoedingsondersteuning en sociaal-artistieke praktijken