Krijg concrete tips over hoe je tablets kan implementeren bij kinderen met een lage ontwikkelingsleeftijd. 

Doelgroep

Leerkrachten kleuter, lager en secundair onderwijs, zorgcoördinatoren, leerkrachten buitengewoon onderwijs

Programma

Je leert bij hoe je tablets kan implementeren bij kinderen met een lage ontwikkelingsleeftijd (bv. ernstig meervoudige beperking) aan de hand van concrete tips. Je leert verschillende apps kennen, je leert de tablets beveiligen …

Via verschillende apps maak je kennis met de rol die de tablet in het dagelijkse leven van personen met een lage ontwikkelingsleeftijd kan innemen. De focus ligt op vrijetijdsbeleving en gaat niet in op communicatie ondersteunende technologie of louter educatieve apps. Tijdens deze vorming tonen we zowel de instellingen van de tablet als de beveiligingsinstellingen. Je maakt kennis met een brede waaier aan apps gaande van actie/reactie tot puzzelen en relaxatie. Je krijgt de kans om zelf kennis te maken met onze tablets en om nieuwe ervaringen en ideeën op te doen. De dag nadien kan je er zelf al mee aan de slag!

We bespreken verschillende mogelijke apps, zowel voor Android als iOS en ook info over Windows is beschikbaar. We sluiten af met vijf concrete tips die kunnen helpen om tablets ook binnen jouw school of gewoon thuis bij deze groep te gebruiken.
 

Begeleider

Heleen Neerinckx, PhD. - Orthopedagoge en onderzoekster binnen het expertisecentrum Inclusive Society, met ervaring binnen onderzoek rond digitale inclusie van personen met beperking.

De workshop kan offline of online doorgaan, op één van onze campussen of op jouw school.