Verken het (on)bekende - Vliegen en landen doorheen persoonsontwikkeling in de basisschool

Vogels zie je overal: op het dak van je huis, op een tak van een boom in de straat, hoog boven de bomen van het bos, aan de kerk in de grote stad …  
De meeste van ons zijn deze vogels al erg gewoon. Ze zijn er, als een vanzelfsprekendheid. We kijken er niet vanop, vinden het vaak niet meer zo bijzonder. Maar wie tijd neemt, kan ze echt zien. In al hun kleuren en vormen, met hun interessante (en soms grappige) bewegingen. Fascinerend, toch?

Doelgroep

Onderwijsprofessionals van het basisonderwijs

Programma

In dit webinar voor onderwijsprofessionals willen we jullie meenemen in het doolhof van persoonsontwikkeling. We staan samen stil bij verschillende principes om persoonsontwikkeling te laten leven op school. Hoe kan ik een focus bepalen voor mijn leerlingen? Hoe evalueer ik persoonsontwikkeling krachtig? Hoe breng ik het gesprek met mijn team op gang?  
In de concrete oefeningen maken we de keuze om identiteitsontwikkeling als rode draad te nemen, aangezien het voor ons een kapstok is om andere domeinen van persoonsontwikkeling aan te verbinden.  

De vogels fladderen rond, zetten zich even en nemen de omgeving in zich op en zoeken een nieuwe horizon op. Die nieuwe horizonten moet je kunnen zien, moet je willen zien. Iemand moet jou het doen zien. Zie de vogels en laat je inspireren. Klaar om op tocht te gaan? Er is geen beter moment dan nu om eraan te beginnen.

Spreker

Lotte Wilms en Tine Drijkoningen zijn als lectoren pedagogische wetenschappen verbonden aan de lerarenopleiding UC Limburg (BaNaBa buitengewoon onderwijs, BaNaBa zorgverbreding en remediërend leren) en het onderzoekscentrum 'Education & Development'.

Lotte is gebeten door leren en zet graag 'evalueren' en een 'lerende school' centraal als motor voor krachtig onderwijs. Ze doet niets liever dan leerlingen, studenten en volwassenen in beweging brengen, om het vuur van leren bij hen aan te wakkeren zodat ze levenslang onderzoekend aan de slag gaan.

Tine heeft een passie ontwikkeld voor ervaringsgericht onderwijs en zet graag anderen in actie op een kunstzinnige manier. Tine vindt het ook belangrijk om deze thema’s steeds te verbinden met elkaar in onderwijs en onderzoek en wil zo helpen de kloof tussen cultuur en onderwijs te dichten.

De navorming gaat door via Zoom. Je ontvangt enkele dagen voor de navorming de nodige link. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Locatie en datum
online via zooms
Prijs

Deze navorming is gratis. We vragen je wel om in te schrijven. 

Contact

tine.drijkoningen@ucll.be

 

Contact praktisch

navormingen@ucll.be

Interne referentie
NAV-ED-LIM-2021-005