Bouwen aan medewerkersvertrouwen in de digitale gelijkheden voor een betere begeleiding en ondersteuning van kinderen, jongeren en gezinnen

Van de 202 gesubsidieerde instellingen jeugdhulp waarin ongeveer 10 000 medewerkers tewerkgesteld zijn heeft minstens 20% van de gesubsidieerde instellingen een innovatielab “digi-vertrouwen” georganiseerd in huis of deelgenomen vanuit een samenwerkingsverband voor zijn medewerkers met of zonder de doelgroep om het digitaal zelfvertrouwen van hun medewerkers te verhogen en zo te komen tot verandering. Van de innovatielabs wordt 60% georganiseerd in co creatie met kinderen, jongeren en/of gezinnen.
 
In totaal gaat het dus om maximum 40 innovatielabs (binnen 1 voorzieningen georganiseerd). Indien er meerdere worden georganiseerd vanuit een samenwerkingsverband kan het aantal lager liggen. 
 
• Ontwikkelen van een digitale capaciteitsmeting om organisaties richting te geven per bouwsteen specifiek gericht op het versterken van het digi-vertrouwen van medewerkers plus nieuwe materialen en producten om met de verschillende bouwstenen aan de slag te gaan
 
• Vanuit het rapport “beleidsadvies over visie en positie van blended ondersteunen van kinderen, jongeren en gezinnen” die 20 adviezen formuleerde en 64 acties worden minstens 10 acties opgezet vanuit 5 verschillende adviezen Bron: Beleidsadvies over visie en positie van blended ondersteuning (opgroeien.be) 

Code
OPA Digivertrouwen 23
Start date
End date
Financing
Vlaamse Overheid - Agentschap Opgroeien
Centre of Expertise
Partners
  • Arteveldehogeschool (BE)
  • Mediawijs.be (BE)
  • Steunpunt Mens en Samenleving vzw (BE)
  • UCLeuven (BE)