“TUT4IND – Training university teachers for the inclusion of people with intellectual disabilities - 2de ONLINE MULTIPLIER EVENT

Inclusie in het onderwijs neemt toe en ook in het hoger onderwijs krijgt het meer en meer aandacht. Gevolg: studenten met een functiebeperking zijn meer dan ooit aanwezig in hoger onderwijscontexten. Echter, niet allemaal, want de groep studenten met een verstandelijke beperking blijft sterk ondervertegenwoordigd in het hoger onderwijs. 

Het Erasmus+ TUT4IND (Training University teachers for the inclusion of individuals with Intellectual Disabilities in higher education) wil een curriculum ontwikkelen om docenten in het hoger onderwijs de nodige vaardigheden bij te brengen om de potentiële competenties van hun studenten met een verstandelijke beperking aan te spreken, maar ook om hun inclusie in de maatschappij te verbeteren.

Op dit moment heeft het project de volgende resultaten opgeleverd, die gepresenteerd zullen worden tijdens het multiplier evenement:

  • Een pilootcursus curriculum en ontwerp
  • Een virtuele leeromgeving (VLE)

Wanneer? Donderdag 25 November – 14.00u – 17.00u.

Voor wie? Docenten en professionals uit het hoger onderwijs, docenten van studenten met een verstandelijke beperking, professionals die studenten met een verstandelijke beperking ondersteunen in hun academische loopbaan en overgang naar het hoger onderwijs, beleidsmakers, en iedereen die verder geïnteresseerd is in dit onderwerp!