Als student je toekomstige werkgever ontmoeten? Dat kan perfect, dankzij de gerichte thema-events van Hogeschool UCLL. Zoals bijvoorbeeld tijdens de Accounting, Tax & Finance Day, waarbij studenten en professionals elkaar ontmoeten.

Onze opleiding Bedrijfsmanagement, afstudeerrichtingen Accountancy-Fiscaliteit en Financiën & Verzekeringen en onze banaba Boekhoudkundige en Fiscale Expertise werken daarvoor samen met de Fiscale Club van ons expertisecentrum Smart Organisations. Wat de studenten betreft, is dit de perfecte inkanteling om kennis te maken met toekomstige werkgevers en om daarin de mogelijkheden af te tasten.

Quotes studenten

En wat zeggen onze studenten zelf?

Jytte Dubois: "Er zijn een paar werkgevers langsgekomen die ook lieten weten dat ze interesse hadden om ons een stageplek aan te bieden. Als we snel genoeg waren, kregen we er meteen een gratis koffiekoek en koffie bij."

Ruben Van Den Berk: "In de eerste sessie over survival ging het over of we op een nieuwe bankencrisis afstevenen. Nu denk je ook privé: hoe gaat dat hier financieel veranderen?"

Jana Vandijck: "We hebben ook meer geleerd over hoe een bank werkt en hoe alles financieel verandert. Hoe de bankencrisis van 2008 tot stand is gekomen en daarop inspelen was interessant voor ons."

Het is in ieders belang dat we onze expertise delen tijdens netwerkevents: accountants, fiscalisten en financiële- en verzekeringsexperts leren de medewerker van morgen kennen, onze studenten peilen de temperatuur van het water in hun toekomstige vakgebied én weten hoe ze ook na hun studies een steuntje in de rug kunnen krijgen vanuit ons permanente navormingsaanbod.

De juiste expertise op de juiste plaats

Gerichte expertise klaarstomen én toekomstige werknemers voorbereiden voor de uitdagingen van de sectoren waarin we actief zijn: dat is de opdracht bij onze opleidingen en expertisecentra. Bijvoorbeeld in de wereld van de fiscaliteit en financiën, waar het als professional belangrijk is om altijd de meest up-to-date kennis op zak te hebben én om bij te blijven in een snel veranderende fiscale wereld. Onze studenten krijgen de kans om kennis te maken met échte bedrijven uit hun eigen regio.

Quote Belfius

Bo Vandebroek & Stefanie Vermonden: "We zijn allebei alumni en gekomen omdat we op zoek zijn naar jong talent dat enthousiast is over onze sector! We lichten graag aan hen toe hoe het dagelijks leven bij Belfius als professionals eruit ziet. De sessies waren ook interessant, vooral dan het panelgesprek. De persoonlijke visie van mensen met al heel wat ervaring is zeker altijd de moeite waard om te volgen."

Wil je meer weten over onze opleidingen, navormingen en over de mogelijkheden die je hebt om zowel als student, alumnus als professional up-to-date te blijven in de sectoren? Maak dan kennis met ons aanbod!