Vrouwelijke ondernemers zijn in de minderheid. Ze starten minder snel een bedrijf, blijven langer zonder medewerkers, en vragen en krijgen minder financiering. Het ontbreekt hun echter niet aan ambitie en talent om een succesvol bedrijf te bouwen. Als vrouwen extern kapitaal ophalen, presteren ze zelfs beter dan mannelijke ondernemers.

In De vrouw van 1 miljoen richt Véronique Bockstal zich tot onderneemsters die de ambitie hebben om naar een omzet van € 1 miljoen en meer te schalen. Ze ontleedt de groeidrempels die onderneemsters op hun groeipad ervaren en gidst hen aan de hand van ervaringen, tips en zowel zelf- als bedrijfsscans naar de mijlpaal van € 1 miljoen. De uitbouw van een groeibedrijf ligt na het lezen van dit boek binnen handbereik

Véronique Bockstal is onderneemster, docent en auteur. Ze startte in 2019 in samenwerking met hogeschool UCLL een acceleratorprogramma specifiek voor female founders. Via het programma en haar eigen bedrijf, Outgrow, begeleidt ze onderneemsters bij het schalen naar en voorbij € 1 miljoen omzet. Daarnaast doceert ze ondernemen, leiderschap en marketing aan Hogeschool UCLL.

 

Ik zie in het boek van Véronique mijn ondernemers- en levensmotto “Dream, Dare, Do” op een pragmatische manier vertaald. Met de concrete tips en inkijk in de bedrijfskeuken van heel wat onderneemsters is € 1 miljoen omzet plots een pak haalbaarder. 
Conny Vandendriessche
Stichter en manager van House of HR, Stella P en We Are Jane