Do You See Me? #visualinclusion

Ben je benieuwd hoe iemand met een visuele beperking het doet op de skipiste of op date gaat? Dan nemen we je graag mee doorheen ons nieuw project. 

We zien dat slechtziende jongvolwassenen nog steeds te maken krijgen met uitsluiting en onbegrip in de samenleving. Met ons project “Do You See Me?” willen we sensibiliseren en informeren. We zetten actief in op het bewustwordingsproces van hun leeftijdsgenoten door in te zoomen op het (h)erkennen van de talenten van slechtziende of blinde jongvolwassenen. Zo geven we hen een stem en tonen we je hoe hun leven net dat ietsje anders is dan het jouwe. 

Ben je benieuwd het het is om te sporten met een visuele beperking? Eline neemt je in deze vlog onder andere mee naar de klimzaal en de skipiste!  

In deze vlog vertelt Eline over liefde en vriendschap. Hoe is het om iemand leren kennen zonder oogcontact te maken of om op café te gaan met een groep slechtziende vrienden? 

We gaan samen met ervaringsdeskundigen verhaal maken en onderzoek doen naar rijke ervaringen van blind of slechtziend zijn. Door dit samen met hen te doen, worden deze jongvolwassenen in hun kracht gezet en krijgen ze de mogelijkheid om thema’s naar voor te schuiven die door hun leeftijdsgenoten zonder visuele beperking niet als vanzelfsprekend worden beschouwd. We gaan op zoek naar succesverhalen om te sensibiliseren én te integreren.

Deze succesverhalen worden door blinde en slechtziende jongvolwassenen zelf in beeld gebracht. In hun vlogs nemen ze je mee in hun dagelijkse leven. Maar je hebt kijken en 'kijken kijken'. Na het delen van deze vlogs, verspreiden we onze boodschap ook via een inclusieve postercampagne. Hang jij hem ook op in jouw organisatie?

Dit project krijgt steun van de Koning Boudewijnstichting.

Do You See Me Poster

Onze vloggers geven je een unieke inkijk in hun leven. Je kan ons helpen door ook een poster op te hangen: geef ons gerust een seintje, dan bezorgen we je een pakketje per post. Binnenkort kan je de posters ook downloaden en afdrukken!