UCLL-collega’s Helena Bijnens, Katrien Dewaele, Liesbeth Martens en Sofie Schouterden werkten samen aan deze gloednieuwe publicatie. Dit deden ze met collega’s van Vives, Odisee en Thomas More. 

Fan van Frans toont hoe je Frans als vreemde taal op een kwaliteitsvolle manier kan aanleren in het basisonderwijs. Daarbij wordt onder andere gefocust op de verschillende taalvaardigheden en de kennis, de differentiatie, de evaluatie en de feedback die onontbeerlijk zijn in het vreemdetalenonderwijs.

Ook taalinitiatie komt aan bod. Daarnaast reiken de auteurs allerhande liedjes, gedichten, video’s, prentenboeken, taalspelletjes en online tools aan, om Frans een extra boost te geven. Veel van dat materiaal wordt bovendien kant-en-klaar ter beschikking gesteld via een online platform.
De didactische tips, voorbeelden en good practices in dit boek bieden de nodige inspiratie voor iedereen die fan wil worden van Frans.

Je kan het boek bestellen via de website van de uitgever. Zin in meer? Maak kennis met onze masterclass Smaakmakers Didactiek vroeg vreemdetaalonderwijs en CLIL! 

Fan van Frans
“Een bijzonder attractief boek met een mooie mix van theorie en praktijk, boordevol praktische tips. Een must voor iedereen met een hart voor vreemdetalenonderwijs in de basisschool!”
Liesbeth Martens
Co-auteur