LEUVEN - Expertisecentrum Resilient People van Hogeschool UCLL lanceerde in Museum M de fototentoonstelling ‘What’s your story’. Met authentieke, warme beelden die jou als zorgverlener aanmoedigen om te reflecteren over je job. Hoe zorg je voor een stevige relatie tussen jezelf en diegene die zorg ontvangt? Hoe zet je in op vertrouwen, kwetsbaarheid, je sterktes en je zwaktes? De fototentoonstelling geeft een stem aan deugddoende zorg, het innerlijk vuur en de eigen motivatie waarom mensen voor het beroep kozen.

Als zorgverlener ben je er voor anderen, maar je hebt er zeker ook nood aan om af en toe stil te staan bij wat je zelf doet en waarom.
Lies Beunens
Totem storytelling

'Als de beelden ertoe kunnen leiden dat het mensen dichter bij hun kern brengt, veerkrachtiger maakt en even kan doen stilstaan bij wat je doet en waarom, dan zijn we daar heel blij om’, zegt Resilient People-onderzoeker Lies Beunens.

De mobiele fototentoonstelling met krachtige beelden en bijzonder persoonlijke verhalen, moedigt zorgverleners aan om te reflecteren over hun job. De tentoonstelling is het resultaat van een PWO-onderzoek, in samenwerking met Woonzorgcentrum Annuntiaten Heverlee, Familiehulp vzw, OOOC Elkeen en Cera.  

‘Als zorgverlener ben je er voor anderen, maar je hebt er ten allen tijde ook goed voor jezelf te zijn. Je hebt er nood aan om af en toe te reflecteren over wat je doet en waarom. Vertragen om zo te blijven zien wat goede zorg is. Dat is óók zorg dragen voor de zorgontvanger én voor jezelf.’

Geprikkeld?

De expo reist vanaf nu rond door het Vlaamse landschap. En ook jij kan haar aanvragen in je organisatie. 

Wil jij deze inspirerende expo laten zien in jouw organisatie? Ben je benieuwd naar het project?
 

Over expertisecentrum Resilient People

Expertisecentrum Resilient People zet zich dag in dag uit in voor de ontwikkeling van veerkrachtige relaties in de samenleving. Onze onderzoekers werken onder meer rond veerkracht en jongeren, relationele conflicten, zorgethiek en sterke gezinnen...