Hogeschool UCLL is gekend voor de kwaliteit van haar opleidingen en haar expertise in de gezondheidssector. Het programma gezondheid, met onder meer de opleidingen Bachelor in de verpleeg- en vroedkunde, levert consistent vakbekwame professionals af, terwijl het expertisecentrum Health Innovation expertise vergaart én genereert om processen in de sector te optimaliseren. Patiëntveiligheid, kwaliteit van zorg en evidence based care zijn hierin belangrijke accenten.  

Het bedrijf EG werkt samen met de Bacheloropleiding verpleegkunde en met ons expertisecentrum Health Innovation voor het organiseren van avondsessies simulatie voor huisartsen. In het simulatiecentrum worden hoogtechnologische simulatiepoppen of High Fidelity Patiënt Simulatoren (HFPS) gebruikt om realistische situaties uit de gezondheidszorg na te bootsen en zo kennis, inzicht, vaardigheden en professionele attitude geïntegreerd te trainen. Dit biedt trainingsmogelijkheden voor zorgprofessionals, zorgprofessionals in opleiding, herintreders en zorgteams.

Simulatieonderwijs heeft als doel de patiëntveiligheid en kwaliteit van de zorg te verhogen. Anderzijds worden ook communicatie, teamwork, klinisch redeneren, leiderschap en organiseren en coördineren verbeterd. 10 Huisartsen per sessie bezoeken onze campus in Genk om een simulatiesessie te ervaren met als focus de cardiologische pathologie. Deze sessies kwamen tot stand door een samenwerking van Hogeschool UCLL, HBO5 Verpleegkunde Genk en het bedrijf EG.

Dit is een bijzonder voorbeeld van hoe opleiding en werkveld een brug kunnen vormen en bijdragen tot levenslang leren van gezondheidsprofessionals. Ook getriggerd? Aarzel niet ons te contacteren. We bieden vraaggestuurd vormingen en workshops aan op maat van de brede zorgsector en zorgprofessionals. We hebben een jaarlijks open aanbod en je kan ook bij ons terecht voor een oplossing op maat voor specifieke opleidingsnoden.