Drie UCLL-docenten realiseren een toneelstuk over kwetsbaarheid in een digitaal tijdperk. Inge Henrotay, Leen Vennekens en Johnny Weustenraed vonden in het CCHA de ideale partner om hun verhaal laagdrempelig op de planken te brengen.

Kat

Het publiek maakt kennis met Kat, een jonge vrouw met complexen en onzekerheden. Doorheen haar verhaal worden verschillende thema’s aangekaart zoals angst, depressie, schuld en schaamte. Kat leeft in een wereld van virtuele relaties en digitale communicatie. Herkenbaarheid staat bovenaan, de cast streeft er vooral naar om een en ander bespreekbaar te maken bij jongeren én hen te raken met thema’s die dicht bij hen staan.

Theater in het onderwijs

Het stuk is gerealiseerd vanuit de opleiding PBA Orthopedagogie en UCLL’s expertisecentrum Resilient People, dat zich specialiseert in expertise rond veerkracht. Met theater als medium zet de hogeschool een belangrijke thematiek op de agenda. Naar de toekomst toe is het de bedoeling van team KATVIS dat de thematiek ook via dit theatertraject in secundaire scholen kan gebracht worden.

Ook bij jou op school? 

Contacteer Leen en Inge!
leen.vennekens@ucll.be
inge.henrotay@ucll.be