Wie treedt in de voetsporen van Dirk Frimout en Frank De Winne? Een oproep van Europese ruimtevaartorganisatie ESA werd beantwoord door 22.000 Europeanen. Ruimtevaart spreekt tot de verbeelding en inspireert een diverse doelgroep.

Ook Moving Minds kijken graag naar de sterren. Zo werkt ons expertisecentrum Art of Teaching samen met ESERO Belgium om het onderwijs te inspireren rond ruimtevaart en sterrenkunde. Dat doen we met een dubbel doel: we engageren toekomstige astronautjes en sterrenkundigen én zorgen ervoor dat ook de volgende generatie met een open blik naar de sterrenhemel blijft kijken.

Het expertisecentrum Art of Teaching zal volgend schooljaar leraren ondersteunen om sterrenkunde en ruimtevaart in de klas te brengen. De groep ontwikkelt interdisciplinaire lespakketten over state-of-the-art onderwerpen zoals de zoektocht naar exoplaneten, reizen naar Mars en de maan en het onderzoek naar trillende sterren. Studenten lerarenopleiding van het secundair en basisonderwijs leren meteen deze didactiek in de klas te brengen en worden betrokken bij het nascholen van leraren in scholen.

Heb je als leraar zin om met je klas sterren en exoplaneten te verkennen of om te achterhalen hoe het leven op Mars eruit ziet? Neem dan contact op met ons expertisecentrum Art of Teaching!