Duurzaamheid staat voorop als we het hebben over de trofee voor onze Moving Minds Award op 21 september 2022. Elk jaar zorgen de expertisecentra van UCLL Research & Expertise voor een innovatief staaltje vakmanschap. Ook voor deze editie zetten onze onderzoekers de puntjes op de ‘i’.

In het verleden mochten we exemplaren uitreiken die in onze labo’s in 3D werden geprint, die met een lasergravure bewerkt werden, in authentiek bronsgroen eikenhout waren gemaakt, die werden vervaardigd in een maatwerkbedrijf en die uit biologisch bouwmateriaal bestonden.

Op woensdag 21 september reikten we een wel heel bijzonder exemplaar uit. De trofee voor hét winnende topproject Sunshine in a box is gemaakt in appelleder en zit vervat in een kader van gerecupereerde appelkistjes.

De knappe koppen van ons expertisecentrum Sustainable Resources zijn niet aan hun proefstuk toe:  in hun labo’s ruikt het frequent naar appeltjes en hun eindproduct zit heel dicht in de buurt van the real thing. Het appelleder is een veelbelovend alternatief voor dierlijk leder én kunstleder.

Collega’s Evert Vanecht en Joachim Hayen zorgden voor het appelmateriaal, Michiel Kragten van dienst communicatie toverde een knap design uit de laptop en Roel Conings stoomde het eindproduct in het Technologiecentrum in Diepenbeek klaar.

Top-teamwork om een topproject in de kijker te zetten. En daar winnen alle Moving Minds mee.