Wil jij samen met ons uitzoeken hoe jij en je kleuters meer kunnen halen uit de idee├źn en interesse die van je kleuters zelf komen?

Vorig jaar ontwikkelden we binnen het project Kleuterkracht een reeks werkvormfiches die je ondersteunen om kinderen meer stem, keuze en eigenaarschap te geven. Binnen de structuur die je vanuit de werkvormen biedt, blijft er zo veel mogelijk ruimte voor de inhoudelijke inbreng en interesses van je kleuters. Die inhoudelijke inbreng zet je op het spoor van waar zij vanuit hun eigen beleving in hun hoofd mee bezig zijn. De werkvormen werden uitgetest, bijgestuurd en krijgen nu hun plek in ons boek rond agency bij kleuters. We houden je op de hoogte!

Ondertussen merken we dat er nog veel ruimte is om verder te bouwen op wat we binnen die werkvormen vanuit de kleuters zien komen. Met een groep geïnteresseerde kleuteronderwijzers willen we volgend schooljaar onderzoeken hoe we dat verder bouwen concreet gestalte kunnen geven: welke overwegingen en beslissingen maken leerkrachten die met de werkvormen aan de slag gaan wanneer ze voortbouwen op wat van de kleuters komt? Welke voorwaarden kunnen daarbij ondersteunend zijn?

We zijn op zoek naar kleuteronderwijzers

  • die mee willen onderzoeken hoe ze betekenisvol kunnen voortbouwen op wat vanuit de kleuters komt;
  • die dat samen met een collega van de eigen school kunnen doen;
  • die op 27 augustus (van 9u30 tot 15u00) de vorming bij de opstart van het project kunnen meemaken;
  • waarvan de directie warm instemt met hun deelname aan dit onderzoek.

Heb je interesse en hoor je graag meer: contacteer anne.slaets@ucll.be of hilde.stroobants@ucll.be. We sturen je dan meer concrete informatie.