UCLL Research & Expertise trapte onlangs mee project DIGIGRAD op gang tijdens een kick-offmeeting bij de Moi University in Eldoret, Kenia. DIGIGRAD is een groot internationaal project met 14 partners uit Burundi, Ghana, Kenia, Zuid-Soedan en 5 partners uit Italië, Spanje, Nederland en België. 

DIGITALISERING EN INTERNATIONALISERING

DIGIGRAD heeft als doel om uitdagingen, die verbonden zijn aan onderzoek en innovatie in Afrikaanse contexten,  aan te pakken door relaties en uitwisselingen tussen noord en zuid én tussen zuidelijke instellingen te versterken. Het project richt zich in het bijzonder op het professionaliseren van jonge onderzoekers.

UCLL Research & Expertise zal samen met de Universiteit van Maastricht verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van allerlei tools en kennis. De focus ligt op institutionele strategieën voor digitalisering én internationalisering in deze Afrikaanse hogeronderwijsinstellingen met jonge onderzoekers als focus.

Het project wordt geleid door ANIE en OBREAL, twee sterke organisaties in het domein van internationalisering en innovatieprojecten in Afrikaanse hogeronderwijscontexten. In oktober staat een studiebezoek gepland in Maastricht.

GRAAG MEER INFO OVER HET PROJECT?