Op zaterdag 10 september vierde Huis van het Kind de officiële opening van haar nieuwe vestiging aan de kleine ring van de provinciehoofdstad. UCLL en andere partners stonden daarbij in de kijker.

Hogeschool UCLL zet vanuit onderzoek en onderwijs breed in op welzijn binnen gezinnen. Dat bevestigen de diverse initiatieven van expertisecentrum Resilient People en de opleiding Vroedkunde. De docenten en onderzoekers van de hogeschool van de Moving Minds stonden paraat om hun expertise te delen met de bezoekers én om hen warm te maken voor hun eigen aanbod voor het najaar.

Moving Minds Liesbeth Lenie, Sarah Van Haeken en Sarah Vandekerkhof hebben de vinger aan de pols in onderzoek én onderwijs ten dienste van de welzijnssector. Sarah Van Haeken en Sarah Vandekerkhof van expertisecentrum Resilient People focussen zich op een veerkrachtige transitie naar ouderschap: ‘Events als dit zijn voor ons een topgelegenheid om kennis te maken met medewerkers uit de welzijnssector, sympathisanten van onze partnerorganisaties en natuurlijk de jonge gezinnen zelf! Door onze linken met de praktijk, hebben wij de mogelijkheid om een uitgebreid aanbod aan diensten en navormingen in de markt te zetten.’

Expertisecentrum Resilient People zet daarbij verschillende realisaties in de kijker. Zo is er onder andere de veerkrachtwijzer, het spel Veerkrachtverhalen en Babo. Die laatste is een methodiek om met jonge kinderen (3-8 jaar) in gesprek te gaan rond het gezin, kinderen weerbaarder te maken, en geweld in het gezin bespreekbaar te maken.

Wie wil kennismaken met deze én meer realisaties is welkom op 5 oktober 2022 in ons onderzoeksgebouw in Diepenbeek.

Op 29 november 2022 organiseren de onderzoekers een studienamiddag voor professionals met als thema ‘Oudernetwerken’. Daarin kan je als welzijnswerker volop inzetten op verbinding bij toekomstige of jonge ouders.