Heb je er ooit aan gedacht om samen te werken met een hogeschool?

Bedrijven, organisaties, VZW’s en overheidsinstanties worden dagelijks geconfronteerd met uitdagingen waarvoor intern geen pasklare oplossing te vinden is. Logisch ook: inzetten op gespecialiseerde expertise loont vooral wanneer je die rechtstreeks kan vermarkten in je kernactiviteit. Vaak efficiënt om specifieke kennis in te kopen, zodat je je doelen snel en performant kan bereiken.

En wat doe je dan? Dan ga je extern zoeken naar een partner die de juiste expertise binnenbrengt. In een ideale wereld is dat een partij die de tijd neemt om naar je vraag te luisteren, out-of-the box denkt én je optimaal ondersteunt onderweg naar een maatwerk-oplossing.

Net in dat kader profileren de Vlaamse hogescholen zich als dienstverleners. Steunend op een veelheid aan disciplines, hebben ze als opdracht hun kennis te delen met de sectoren waarin ze actief zijn. Ben je benieuwd hoe onze opdrachtgevers zo’n samenwerking ervaren? Dan neemt UCLL Research & Expertise je met plezier mee naar Hasselt, waar de firma Van Havermaet één van haar vestigingen heeft.