Ben je als zorgcoördinator, leerkracht, docent of directielid bezig met welzijn op school?

Maak dan kennis met de expertise van Hogeschool UCLL over welzijn op school. Ons expertisecentrum Resilient People heeft een brede waaier aan workshops, tools en expertise om veerkracht in en rond de klas te versterken. 

Wil je graag een digitaal overlegje over wat we voor je kunnen doen? Dan horen we je graag.

Marthe Vermeulen

Generatie veerkracht: veerkrachtversterkend werken met jongeren binnen de school-context

Samen met Vlaamse jongeren ontwikkelden we een veerkrachtversterkend begeleid groepstraject om het welzijn van jongeren op een laagdrempelige manier te bevorderen. Het traject telt 5 groepssessies. Jongeren gaan op een ontspannende en creatieve manier aan de slag met het Veerkracht-diagram van Grotberg, relaxatietechnieken en digital storytelling. Wil je meer weten of zelf een traject starten?

A friend like me

Doen jullie al mee met 'A friend like me'?

Via leuke lessen, filmpjes maar ook een krachtige kortfilm ga je aan de slag met de mentale weerbaarheid van jongeren. Zo leren ze het spiegelend effect van lichaamstaal en wat dat voor hen kan betekenen. Inschrijven kan nog tot 15 januari.

Efect

EFECT 4 - 5 - 6 mei 2022

Het congres dat je niet wil missen als je wil gaan voor sterk onderbouwde lezingen (Good Lives Model, LSCI…) en krachtige workshops (Samen Onderwijs Maken in Leuven, morele stress…).

Samen willen we zorg en onderwijs zo kwaliteitsvol mogelijk maken, ook voor de ‘moeilijkste’ leerling van de klas.

Babo

Babo: Geweld in het gezin bespreekbaar maken met jonge kinderen

Babo is een methodiek om met jonge kinderen (3 tot 8 jaar) in gesprek te gaan rond het gezin, kinderen weerbaarder te maken en geweld in het gezin bespreekbaar te maken. Dit gebeurt individueel met het kind, in de (klas-)groep of samen met het gezin. 

The voice of kids

The Voice of Kids

The Voice of Kids heeft als doel na te gaan hoe de stem van kinderen maximaal een plek kan krijgen in de scheidings- en/of ouderschapsbemiddeling van ouders. Ken jij een kind van gescheiden ouders (tussen 10 en 25 jaar) dat ervaringen wil delen met ons?