Loopband XP

XP-lab is een samenwerking tussen onze expertisecentra Digital Solutions & Smart Organisations. Binnen dit project zetten we breed in op innovatieve technologieën zoals virtuele realiteit, creatief mediamanagement, artificiële intelligentie, dronetechnologie en robotics.

Om deze expertise te laten landen, kiezen we voor Corda Campus. We streven naar een laagdrempelige werking met de mogelijkheid om vlot kennis te maken met bedrijven, organisaties en social profit. Ze zijn bij ons welkom voor kennisdeling met onze experts en studenten én voor een digitale boost.

We streven naar een modulaire ruimte: zowel overlegruimtes, werkruimtes als ontvangstruimtes zijn voorzien. Daarnaast hanteren we een modulaire setup: flexplekken kunnen eenvoudig plaatsmaken voor eventruimte en indien nodig voor een polyvalente ruimte. Op het programma staan outreach naar onze verschillende doelgroepen, ontmoetingen tussen studenten en professionals én samenwerking met onze opleidingen, waarbij studenten kunnen proeven van deze baanbrekende technologie.

Ook duurzaamheid is een hot topic: de vloer is voor 98% recycleerbaar, we waar mogelijk samen met studenten van ons ondernemersprogramma UCLL Startminds én we werken met gerecycleerd meubilair. Studenten over al onze programma’s en opleidingen heen zijn welkom in ons XP-lab.

Wil je meer weten? 

Geprikkeld? Check de trailer!