Intervisietraject tucht en sanctiebeleid op school aan de hand van inzichten Nieuwe Autoriteit
Klasmanagement, rust, uitgestelde reactie, zelfzorg, groen en rood gedrag, traumasensitiviteit, netwerken, herstelgericht, smeed het ijzer als het koud is, verbinden (ook met jezelf), sociaal emotioneel leren, relatiebekwaamheid, groepsdynamica adhv de stoeltjesdans, sociogram, rollen in de groep, ...
Zorgcoördinatoren, leerlingbegeleiders, directies, leerondersteuners, CLB-medewerkers en andere onderwijsprofessionals. Onze focus ligt sterk op de implementatie van een andere aanpak van regelovertredend gedrag op schoolniveau. Deelnemers met een leidinggevende functie hebben een duidelijk voordeel om de aangeboden inzichten te vertalen naar hun praktijk. Meerdere deelnemers uit dezelfde school werkt ook versterkend.
Je verbreedt de theoretische kaders van ‘Nieuwe’ Autoriteit naar een visie op goed onderwijs. Na de intervisies besef je ten volle hoe belangrijk de derde grond van een school is en weet je hoe je die ten volle kan inschakelen om je pedagogisch project waar te maken. Je bouwt een persoonlijk netwerk uit van collega’s die allen aan de slag zijn rond autoriteit in onderwijs.
Hervé Meykens
Hervé Meykens geeft les in de bachelor-na-bacheloropleiding Zorgverbreding en Remediërend Leren; specifiek gericht op het secundair onderwijs.
Inhoudelijk spreekt hij vanuit zijn praktijkervaring op een TSO-BSO-school en eerdere werkervaringen in de Bijzondere Jeugdzorg. Hij werkt nog steeds in het THHI Tessenderlo, ondertussen Campus MAX STEM, als diensthoofd begeleiding (leerlingen, leerkrachten en ouders) en als zorgcoach voor leerkrachten.
Naast zijn lesopdracht is hij oprichter en medewerker van het CIP, Centrum voor Integratieve Psychotherapie. Zijn specialisatie hierin is systeemtherapie en traumaverwerking, onlangs werd NVR, Non Violent Resistance, toegevoegd.
Hij geeft tevens navormingen over nieuwe autoriteit en geweldloos verzet, over klasmanagement en conflicthantering, over diagnoses, over trauma en hechting, over zelfzorg en op vraag.
Kristof Das
Kristof Das geeft les in de bachelor-na-bacheloropleiding Zorgverbreding en Remediërend Leren; alle onderwerpen die specifiek gericht zijn op secundair onderwijs worden door hem gegeven.
Inhoudelijk valt hij vaak terug op eerdere werkervaring op een K-dienst (afdeling voor kinder- en jeugdpsychiatrie).
Naast zijn lesopdracht is hij ook medewerker van het expertisecentrum Inclusive Society. Zelf deed hij onderzoek naar agressie en conflicthantering in het buitengewoon onderwijs.
Hij geeft hoofdzakelijk navormingen over klasmanagement en conflicthantering, middelenmisbruik/drugpreventie, motivatie/leerbereidheid versterken en over spijbelen en leerrecht.
Standaardprijs = 125 EUR voor de hele reeks. Het is niet mogelijk in te schrijven voor een of enkele sessie(s).