MENTALE KWETSBAARHEID IN EEN DIGITALE WERELD

Katvis is een good practice van werken met kunst in het onderwijs. Twee bevlogen docenten maakten zelf een voorstelling rond kwetsbaarheid om het gesprek hierover met hun studenten te starten. Het vervolgtraject werd een cocreatief proces, een zoektocht naar het geven van een stem aan hun studenten over wat kwetsbaarheid voor hen betekent.

Doelgroep

Katvis is gericht op secundaire scholen derde graad, hogescholen, kunstinstellingen en organisaties die werken met jongeren tussen 15 en 25 jaar.

Doelstellingen

Je krijgt een duidelijk beeld van de inhoud van het theaterstuk Katvis. Verder zie je hoe een mogelijk vervolgtraject op jouw school of in jouw organisatie eruit zou kunnen zien. Je krijgt voorproefjes van de theatermethodiek die tijdens de trajectweek wordt gebruikt en hoe deze de jongeren waarmee jij werkt veerkrachtig maakt, een stem geeft en met elkaar verbindt.

Programma

We starten met de uitleg over het maakproces van het theaterstuk Katvis en wat de voorstelling bij het publiek teweeg bracht. Verder gaan we in op het verloop van het vervolgtraject, de theaterweek, de gebruikte methodieken en de uitkomst van dit proces. Tot slot laten we de deelnemers zelf proeven van enkele oefeningen rond tekst, beeld en muziek die gebruikt werden om het proces tot zelfexpressie op gang te brengen.

Begeleider

Leen Vennekens

Leen
Vennekens
Lector Bachelor Orthopedagogie, trainer SPRONG expertisecentrum Resilient People
UCLL

Leen Vennekens is Master communicatiewetenschappen en expert lichaamstaal en drama

Inge Henrotay

Inge
Henrotay
Lector Bachelor Orthopedagogie, trainer SPRONG expertisecentrum Resilient People
UCLL

Inge Henrotay is Bachelor orthopedagogie, Banaba Creatieve therapie (muziek) en expert lichaamstaal en expert lichaamstaal

Praktische info

De workshop gaat door op UCLL campus Hasselt. Deze wordt twee keer georganiseerd in het academiejaar 2024-2025. Je kan op het inschrijvingsformulier aanduiden wanneer je graag komt. 
Op dezelfde dag, op dezelfde locatie wordt telkens ook de workshop A Friend Like Me
georganiseerd. 

Datum en locatie (met begin- & einduur)
UCLL Campus Hasselt
UCLL Campus Hasselt
Prijs

€ 50 voor de workshop Katvis. 
Volg je ook nog de workshop A Friend Like Me, dan betaal je voor de twee samen € 75. 
Brei je een vervolg aan deze workshop met een traject op maat of AFLM pakket, dan wordt de prijs van de workshops in mindering gebracht. 

Contact

Leen Vennekens

Leen
Vennekens

Inge Henrotay

Inge
Henrotay
Contact praktisch

Reinilde Van Wonterghem

Reinilde
Van Wonterghem
Analytisch nummer
6108001001
Interne referentie
RP00104