Autisme is momenteel de meest frequent voorkomende ontwikkelingsstoornis bij jongeren. Zowel binnen het onderwijs als in de hulpverlening is er een groeiende vraag naar knowhow en methodiek voor opvoeding en onderwijs van personen met autisme.

Tijdens deze lezing zal ze de aanwezige onderwijsprofessionals meenemen in ASS. Wat is ASS? Wat zijn mogelijk (grote) misvattingen? Wat kan een leerkracht doen in de klas (los van de diagnose)? Waar kan een leerkracht op inzetten vanuit de brede basiszorg? Wat zou verhoogde zorg kunnen betekenen?  

 

Doelgroep

Leraren (in opleiding), zorgcoördinatoren, leerlingbegeleiders, directies, leerondersteuners, CLB-medewerkers en andere onderwijsprofessionals. Basisonderwijs en secundair onderwijs.

Spreker

Els Smekens

Els
Smekens
Ondersteuner
ONWOB

Mijn naam is Els Smekens. Ik ben leraar, haalde een BanaBa – diploma buitengewoon onderwijs en een master special education needs autisme.
Ik heb ervaring in het buitengewoon onderwijs en in GON–begeleiding in kleuter-, lager- en secundair onderwijs.
Jarenlang was ik als docente verbonden aan het Opleidingscentrum Autisme en Fontys Hogeschool Nederland. Bij Eureka Onderwijs begeleidde ik kinderen met ernstige leerstoornissen.
Ik geef vormingen over ASS, leerstoornissen en leerproblemen, en over differentiëren en effectief leren in de klas.
Verder werk ik als ondersteuner voor het ondersteuningsnetwerk Oost – Brabant (ONWOB).

Datum en locatie (met begin- & einduur)
UCLL Campus Diepenbeek
Prijs

Standaardprijs = €30

UCLL-student = €10

 

Contact

Eveline Lemmens

Eveline
Lemmens
Contact praktisch

Kim Luckermans

Kim
Luckermans
Interne referentie
IS00219