Samen met Europese partners onderweg naar de eerste Europese universiteit!

Met Patricia Huion, David Vandenbroeck, Wim Debbaut en José Tummers kwam UCLL sterk uit de hoek op de drukbezochte Online Opening Conference van E³udres². Ze namen alle deelnemers moeiteloos mee in hun verhaal en deelden hun onderzoeksproject met de andere landen. En zo ging het project officieel van start!

Lees hieronder wat onze UCLL-collega’s op de conferentie presenteerden.

Zegt E³udres² je nog niet veel? Dit is een Europees project waarin UC Leuven-Limburg, samen met 5 Europese universities of applied sciences, op zoek gaat naar de ideale hogeschool voor de toekomst.

Wil je meer weten over E³udres²? 

Patricia Eudres

Keynote Patricia Huion

Education for smart and sustainable regions: a criminal investigation into the future
Patricia Huion (co-schrijver en project leader UCLL van E³udres²) vraagt zich in haar presentatie af hoe we kunnen voorkomen dat onze i-living labs de plaats delict worden en al onze lerenden verdachten?

David Eudres

David Vandenbroeck gaf een presentatie over XPlab

XPLab brengt experten van UCLL uit verschillende disciplines samen om met een open geest oplossingen te zoeken voor de dienstensector, de industrie, gezondheid en onderwijs, zowel conceptueel als volledig uitgewerkt, via het STEAM-principe.

Wim Eudres

Wim Debbaut stelde ons gloednieuwe IoT-project voor

Luchtkwaliteit meten bij kinderen door middel van IoT-technieken in hun schoolomgeving
Onze kinderen zijn onze toekomst. Via workshops binnen UCLL brengen we kinderen in contact met nieuwe technologie (Internet of Things) en sensibiliseren we hen voor de luchtkwaliteit in hun schoolomgeving waardoor ze gestimuleerd worden om meer de fiets te gebruiken of andere kleine initiatieven op te zetten.

José Eurashe

José Tummers deelde UCLL-expertise

José Tummers nam deel aan een inspirerend panelgesprek, gehost door de EURASHE-delegatie. José leidt ons expertisecentrum Smart Organisations en deed in die rol aan kennisdeling met onze internationale partners. 

Wil je meer weten over E³udres²?

Wil je meewerken aan dit prestigieuze project en mee vormgeven aan de eerste Europese universiteit? Of blijf je graag op de hoogte van de activiteiten binnen dit project? Volg ons dan via deze kanalen!