Circulair werken/leven betekent veel meer dan het opnieuw gebruiken van grondstoffen. Onderweg naar een circulaire maatschappij is het belangrijk dat we iedereen aan boord krijgen. Dat doen we onder andere doorheen onze projecten: als kennisinstelling durven we dat onze maatschappelijke taak noemen. Op het raakpunt tussen duurzaamheid en didactiek zorgden we alvast voor vele lachende gezichtjes.

In Circulair Werkt, de circulaire hub in Hasselt, kwamen leerlingen van Level X in Hasselt, IKSO in Hoeselt,  Mosa-RT Maaseik en Campus De Helix Maasmechelen hun projecten voorstellen. De leerlingen werkten rond het hergebruik van wei - je weet wel, de vloeistof op je yoghurt – en rugzakken gemaakt van reststromen mét zonnecellen. Zo streven ze naar onder andere bier, jenever, bio-ethanol en sportdrank.

Dat doen ze onder deskundige begeleiding van Sara Gilissen, Erica Andreotti, Jelle Van Campenhout en Peter Van Hout, die vanuit UCLL Research & Expertise werken rond duurzaamheid en circulariteit én Angelo Vermeulen, die in zijn werk ruimtevaart verenigt met architectuur en design. Didactiek, visie én durf worden ingezet om de uitvinders van morgen te prikkelen.

Deze samenwerking kadert binnen Wanderful.Stream. Dat is een groot project met Europese steun. Samen met sterke partners worden reststromen in kaart gebracht, worden verschillende disciplines ingeschakeld én gaan we op zoek naar nieuwe circulaire modellen en producten.

Bekijk de sfeerfoto's

Wanderful.Stream