Digisprong met vleugels

Inhoud

Onze minister van Onderwijs Ben Weyts wil met de Digisprong een stevige inhaalbeweging maken op het vlak van leren en lesgeven met digitale middelen in het basis- en secundair onderwijs. Dit plan betekent een stevige duw in de rug voor jouw school. De Digisprong roept veel technische en financiële vragen op en vraagt onderwijsprofessionals zich voor te bereiden op een digitale sprong.

Welke leerkrachten en ondersteuners hebben naast technische competenties ook de didactische competenties en het vertrouwen voor het ontwikkelen van een krachtige digitale leeromgeving?
Om de Digisprong te maken, willen wij jou voorzien van vleugels!

Wat is het concreet?

Het expertisecentrum Education & Development werkt samen met jouw schoolteam een visie en strategie uit op het vlak van digitaal leren en lesgeven afgestemd op de eigenheid van jouw school.

Na afloop van het ondersteuningstraject kunnen we jouw school, samen met de hulp van studenten, bijstaan in vragen over platform- en softwarekeuze, modellen van hybride leren en digitale leermaterialen maken.

Voor wie is het?

Het basis- en secundair onderwijs: leerkrachten, ondersteuners, onderwijsprofessionals.

Hoe wordt dit aangepakt?

Wat mag je verwachten?

  • Een kernteam van jouw school (directieleden, ICT-coördinator en enkele leerkrachten) gaat in 4 dagdelen aan de slag met onze expert Bart Boelen om die visie en strategie vast te leggen. Bart heeft een grote expertise in hybride leren en instructional design en werkt als docent aan onze hogeschool. 
  • We focussen ons op de onderwijs- en ICT-visie en de gevolgen voor jouw school: keuzes op vlak van aankopen en infrastructuur, permanente professionalisering, fasering van uitrol, betrekken van ouders en leerlingen, …
  • Het resultaat is een duurzaam plan waarin de visie gefaseerd en concreet wordt beschreven met verantwoordelijken, pilootprojecten, financiële aanpak, …

Waarom is dit interessant voor jou?

Dit plan stelt een school in staat om vanaf september 2021 een effectieve sprong te maken naar digitaal leren en lesgeven.

Hoeveel kost het?

Er wordt voor dit traject een prijs op maat bepaald voor jouw school.