Wat is het concreet?

De Techniek- en WetenschapsAcademie biedt een kwaliteitsvol STE(A)M-aanbod aan voor kinderen en jongeren

De TWA geeft kansen aan élk kind en élke jongere tussen 4 en 18 jaar om STE(A)M te omarmen, met als doel de goesting naar meer aan te wakkeren. Workshops over robots programmeren, drones, 3D-printing, wetenschappelijke experimenten en eenvoudige techniek- en elektriciteitsprojecten zijn maar enkele voorbeelden.

Klas

Voor wie is het ?

Voor elke leerling tussen 4 en 18 jaar.

Hoe wordt dit aangepakt?

De kinderen worden verdeeld in groepen van maximaal 15 kinderen, hierin begeleid door een lesgever van de TWA.

De workshop start steevast met het aanleren van enkele basisvaardigheden waarna de leerlingen gaandeweg meer vrijheid krijgen & zelf ontdekken wat mogelijk is. Tegen het einde van de workshop zijn ze dan ook in staat om volgens de principes van onderzoekend leren zelfstandig (of in duo) enkele gepaste STE(A)M-uitdagingen aan te gaan.

Een open einde prikkelt hen om ook nadien verder aan hun STE(A)M-vaardigheden te werken.

TWA onderwijs

Waarom is dit interessant?

Kinderen en jongeren leren de soft en hard skills om sterk te staan in een wereld die constant verandert. Zo worden ze voorbereid om met een correcte mindset de uitdaging van een beroep dat vandaag nog niet bestaat, aan te gaan.

Waar gaat het doorgaan?

De schoolse activiteiten gaan door op één van de locaties van de Techniek- en WetenschapsAcademie in Houthalen, Tessenderlo of Leuven. Ook workshops op school zelf zijn (afhankelijk van het thema) mogelijk.

Hoeveel kost het?

De kostprijs wordt op maat bepaald en is onder meer afhankelijk van de gekozen workshop (onder andere verschil in materialen).

Neem contact met ons op voor een gedetailleerde prijssetting.