Versterk de veerkracht van jezelf en die van anderen, zelfs al het spant

Resilient People, een toonaangevend expertisecentrum op het gebied van veerkracht en welzijn, heeft een gloednieuw initiatief gelanceerd dat professionals die werken met jongeren wil versterken in veerkracht en conflicthantering. In de nieuwe kernlijn SPRONG bundelen we de tools en methodieken die nodig zijn om jongeren en professionals te ondersteunen, zelfs wanneer de situatie moeilijk is

Waarom is SPRONG zo belangrijk?

Bij SPRONG geloven we dat jongeren begeleiders met passie verdienen, begeleiders die getraind zijn om moeilijk gedrag te begrijpen en veerkracht te versterken. Onze methodieken zijn bovendien doordringend en versterken de impact van leren en reflecteren. We bieden training en inzicht om veerkracht te bevorderen en conflicten op een geschikte manier te voorkomen en aan te pakken, wat niet alleen jongeren sterker maakt, maar ook de weerbaarheid van begeleiders versterkt.

“Zelfzorg van begeleiders staat centraal, omdat we zien dat het van essentieel belang is voor het welzijn van zowel de begeleiders als de jongeren die ze ondersteunen. SPRONG is er om zowel jongeren als hun begeleiders te versterken, ook in uitdagende situaties."
Evi Verdonck
Kernexpert SPRONG

Hoe vergroten we die veerkracht?

In de kernlijn SPRONG wordt ingezet op weerbaarheidstrajecten bij kinderen en jongeren in diverse contexten en op basis van innovatieve en creatieve methodieken. Dit impliceert LSCI-trainingen, generatie veerkracht en lichaamsgerichte methodieken in functie van weerbaarheid, maar ook bij herstel na negatieve ervaringen dergelijke meer. Tot slot is evaluatieonderzoek en impactmeting een topic binnen deze lijn.

springen

Bij SPRONG werken we ervaringsgericht met de kracht van lichaamstaal en reflectie. Onze aanpak is participatief, projectmatig en coachend, en we begeleiden je van de introductie tot intervisie. De kernthema's die centraal staan in SPRONG zijn:

1. Jongeren en veerkracht versterken
2. Omgaan met conflicten
3. Effectiviteit meten

Enkele projecten in de kijker

Conflicthelden

www.conflicthelden.be biedt een extra instrument aan om je begeleiding van jongeren te ondersteunen! Ga innovatief aan de slag in het offline en online begeleiden van jongeren in conflictsituaties.

KATVIS

KATVIS is een theatervoorstelling met vervolgtraject en workshops op maat van de school of organisatie. We gaan aan de slag met het thema kwetsbaarheid in een digitaal tijdperk. Jongeren krijgen ruimte en een stem om met deze thematieken aan de slag te gaan.

Alles over SPRONG

Ben je benieuwd naar alle projecten en navormingen of ben je op zoek naar een traject op maat?

Over expertisecentrum Resilient People

Resilient people bouwt als interdisciplinair expertisecentrum mee aan de duurzame ontwikkeling van veerkrachtige relaties in de samenleving.

Met vier kernlijnen, bestaande uit medewerkers verbonden aan opleidingen van welzijn, gezondheidszorg, management en lerarenopleiding, zetten we in op deskundigheid, voeren we praktijkgericht onderzoek uit en bieden we vraaggestuurde dienstverleningen en navormingen aan, ter bevordering van sterke relaties en organisaties. We creëren maatschappelijk relevante projecten in de domeinen van welzijn, gezondheidszorg, justitie en onderwijs.