Digitaal ondersteunen van de samenwerking rond een gezin binnen een netwerk

Gezinnen en jongeren vragen naar geïntegreerde samenwerking tussen hulpverleners, en vragen ook dat dit in alle transparantie en met participatie van henzelf gebeurt. Deze transparantie en samenwerking moet ook een digitale vertaling krijgen. Binnen de hulpverlening zien we steeds meer goede praktijken waarbij een gedeeld handelingsplan wordt opgesteld, met alle betrokken hulpverleners én ouders en jongeren en hun netwerk, waarbij iedereen mee kan lezen en schrijven aan dit plan. Ook in de Jeugdhulp wil Opgroeien dit digitaal ondersteunen. Daarbij wil men de goede producten die al ontwikkeld werden valoriseren en de vrijheid binnen de hulpverlening bieden om de tools te gebruiken die aan deze doelstelling tegemoet komen. Vanuit Opgroeien worden wel een aantal kwaliteitseisen opgelegd (vb. vlotte verbindingen met de eigen systemen, de verbinding met ikgroeiop.be, …). 

Op de vraag van Opgroeien naar een testaankoop-onderzoek met als doel de “beste koop” te identificeren op basis van behoeften en kwaliteitseisen in het werkveld, dienen wij vanuit een partnerschap dit projectvoorstel in. 

Indien blijkt dat er onvoldoende relevante of kwaliteitsvolle producten zijn op de markt om samenwerking binnen de jeugdhulp tussen verschillende partners te ondersteunen, zal Opgroeien zelf nog een digitale werkruimte ontwikkelen.

Code
OPA digitale ondersteuning 21
Startdatum
Einddatum
Financieringskanaal
Vlaamse Overheid - Agentschap Oprgoeien
Projectleider
Expertisecentrum
Partners
  • Arteveldehogeschool (BE)
  • Mediawijs.be (BE)
  • Steunpunt Mens en Samenleving vzw (BE)