Algemeen

In zorg en welzijn hebben we vandaag reeds te maken met heel wat tegenwind. In de nabije toekomst zal de demografische evolutie met enerzijds de toenemende zorgnoden en zorgcomplexiteiten en anderzijds de afname van de arbeidsactieve bevolking daarbovenop een grote impact hebben.

 

De druk op de ouderenzorg zal zonder grondige en snelle aanpassingen alleen maar toenemen. Behoud van kwaliteit wordt lastig, ruimte voor innovatie en verbetering wordt kleiner.

 

Helaas sijpelt slechts heel langzaam de maatschappelijke urgentie hiervan door!

 

Tijdens de 9de editie van de Expertendag Dementie, georganiseerd door het Limburgs Netwerk Dementie, word je uitgenodigd om betekenisvol en creatief mee na te denken over deze context, over uitdagingen als personeelsschaarste, tijdsgebrek, prioritering van zorg en zorgaanbod, opportuniteiten in samenwerkingsvormen, welzijn van zorgmedewerkers en ondersteuning aan mensen met een migratie-achtergrond en dementie.

 

We beluisteren inspirerende praktijken en hoe deze vorm krijgen op de werkvloer, we gaan interactief aan de slag om samen op weg te gaan naar een zorgzamere toekomst voor iedereen!

Datum en locatie (met begin- & einduur)
UCLL Campus Genk