Uit onderzoek blijkt zittenblijven weinig positieve effecten op te leveren voor zittenblijvers, zeker op lange termijn. Zoekend naar alternatieven voor zittenblijven, werkten wij in schooljaar 2022-2023 tal van tools uit. In dit lerend netwerk ga je samen met andere scholen/leerkrachten uit lager en secundair onderwijs met deze tools aan de slag, meedenkend over en zoekend naar alternatieven die passen binnen jouw school.

Doelgroep

Scholen/leerkrachten uit het lager en secundair onderwijs, en bij voorkeur 2 enthousiaste teamleden (directie, zoco, leerkracht) die het schoolbeleid mee (kunnen) aansturen.

Doelstellingen

In dit lerend netwerk breng je je huidige schoolpraktijk mbt zittenblijven in kaart, krijg je tools in handen om samen met je schoolteam te werken rond bestaande opvattingen over zittenblijven, en versterk je je differentiatieaanbod, op maat van jouw school, via concrete casussen, intervisie en coaching op maat van elke school.

Programma
  • dag 1: Introductie
  • dag 2: Aan de slag met overtuigingen in het team
  • dag 3: Aan de slag met differentiatie
  • dag 4: Terugblik
Begeleider

Mieke Goos

Mieke
Goos
Lector
UCLL

Mieke Goos is lector in de opleiding bachelor lager onderwijs en praktijkonderzoeker in het expertisecentrum Art of Teaching.

Praktische info

Vier vrijdagen in 2024, telkens van 12:30u. tot 15:30u. Datum sessie 4 nader te bepalen met de deelnemers.

Locatie en periode
UCLL Campus Hertogstraat
UCLL Campus Diest
UCLL Campus Diest
Prijs

Deze navorming wordt u gratis aangeboden.

Contact

Mieke Goos

Mieke
Goos
Contact praktisch

Elke Truyens

Elke
Truyens
Analytisch nummer
5102009999
Interne referentie
AT00039